Kata, 28 éves

Bereczki Kata: Julcsi, plakát, 50x70cm

A metró mozgólépcsőjén utazva borzasztóan zavartak azok a bizonyos állásokat hírdető plakátok. Rengeteg volt belőlük, unalmasak voltak, és nem túl szépek. Viszont kényszeresen a plakátokat szoktam nézegetni a mozgólépcsőn, mert nem szeretem a szembe jövő embereket bámulni. Amikor meghallottam a hanganyagot, amire a kiállítás épül, egyértelmű volt számomra, hogy e plakátsorozat kapcsán csinálok valamit, mivel a hangfelvétel is tele van ennek a szövegeivel. Ezért készítettem el az eredeti plakát mintájára az én plakátomat.

kapcsolódó oldalak: Randstad - Allianz Bank - Donna Leon - Jodi Picoult

A kiállítás koncepciója szerint a kiállítótérben folyamatosan egy végtelenített szöveges hangfelvétel szól és minden munka ehhez kapcsolódik. A látogató számára a vizuális művek megértéséhez - szokatlan módon – ez az audio-vezérfonal jelenti a kulcsot.

A résztvevők a Magyar Képzőművészeti Egyetem Radák Eszter és Maurer Dóra osztályának diákjai: Antal László, Bereczki Kata, Béres Pálma, Bodolóczki Linda, Bolla Rita, Brückner János, Csábi Ádám, Gosztola Kitti, Gyalog Eszter, Gyimesi Andrea, Hegedűs Anett, Hollós Ádám, Kendra Bea, Kroó Anita, Lakatos Áron, Maries István, Nádas Eszter, Nemes Márton, Peternák Anna, Takács Róbert, Tóth Angelika, Tóth Anna, Vasvári Márta, Zakar Viktória