1. Kis Magyar Metró Biennálé kiállítás meghívója.
Béres Pálma: Cím nélkül
Béres Pálma: Cím nélkül

Pálma, 23 éves

Béres Pálma: Cím nélkül, installáció, 2008

Az installációban szereplő művek alkotói: Gosztola Kitti, Gyimesi Andrea, Nemes Márton.

A munka lényege a kommercialitás és magas művészet ütköztetése lenne. Azokat a reklámokat, illetve azoknak darabjait, kiemelt részeit szeretném felhasználni, amelyek a monoton, véget nem érő hanghanyagon a néző fülébe csengenek. A reklám plakátokkel egy kis, különálló termet szeretnék "kitapétázni".Terveim szerint a tér kialakítása hasonló hatást idézne elő a néző fejében a vizualitás eszközein keresztül, mint amilyet a hanghatások kiváltanak. Folytonos sűrűsödés, állandó ismétlődés, az információk lényegének kiemelése, a túláradó információrengeteg által okozott esetleges zavar - ezek a legfőbb irányadók a hang, tér és kép rendszerének kialakításában. Az így létrehozott térbe általam választott kortárs képzőművészeti munkákat fogok elhelyezni anélkül, hogy azok számára elkülönített teret hagynék. A kérdés az, hogy tud-e működni, az eredetivel azonos jelentést hordozni, figyelmet kapni egy kortárs kép a reklámok sokaságában, az azok által dominált környezetben.

A kiállítás koncepciója szerint a kiállítótérben folyamatosan egy végtelenített szöveges hangfelvétel szól és minden munka ehhez kapcsolódik. A látogató számára a vizuális művek megértéséhez – szokatlan módon – ez az audio-vezérfonal jelenti a kulcsot.

A résztvevők a Magyar Képzőművészeti Egyetem Radák Eszter és Maurer Dóra osztályának diákjai: Antal László, Bereczki Kata, Béres Pálma, Bodolóczki Linda, Bolla Rita, Brückner János, Csábi Ádám, Gosztola Kitti, Gyalog Eszter, Gyimesi Andrea, Hegedűs Anett, Hollós Ádám, Kendra Bea, Kroó Anita, Lakatos Áron, Maries István, Nádas Eszter, Nemes Márton, Peternák Anna, Takács Róbert, Tóth Angelika, Tóth Anna, Vasvári Márta, Zakar Viktória