1. Kis Magyar Metró Biennálé kiállítás meghívója.
Hegedűs Anett: Megnyilatkozás
Hegedűs Anett: Megnyilatkozás
Hegedűs Anett: Megnyilatkozás

Anett, 28 éves

Hegedűs Anett: Megnyilatkozás, installáció, plexi hasábok, olajfesték, variálható méret, 2008

...Az erő feloldódik, vagy helyenként, látszólag sűrűsödve, objektumokként kulminál a térben...

A munka tárgya a fiktív illetve végtelen tér, amely az azt strukturáló objekumok megkettőződésének, replikálódásának koncenrált alkalmazásával realizálódik. A tiszta energia fizikai valóságban való megszilárdulásának példája, egy folyamat tükre, amelynek egyes szakaszaiban a létező más és más formát ölt, formálódik, fejlődik, vagy megszűnik mutatkozni a világban. Elemei kettősséget hordozó oszlopok: egzakt formák, amelyek ugyanakkor a változás természetességét hordozzák magukban felületük révén, mely organikus, szinte képlékeny, alakból alakba való mozgás határán áll. A megnyilatkozó felszín traktált, pasztózus, a festék a téralkotó elemeken szinte héjszerű; általa a tárgy széthullik és újraépül, ahogyan rétegei egymásra tapadva és helyenként irizálva új rendszerré válnak a szemben. A megbomlott felszín mögött láthatóvá és átláthatóvá váló belső üres: a fizikai világ múlékony jellegének felismerését támogatja.

A kiállítás koncepciója szerint a kiállítótérben folyamatosan egy végtelenített szöveges hangfelvétel szól és minden munka ehhez kapcsolódik. A látogató számára a vizuális művek megértéséhez – szokatlan módon – ez az audio-vezérfonal jelenti a kulcsot.

A résztvevők a Magyar Képzőművészeti Egyetem Radák Eszter és Maurer Dóra osztályának diákjai: Antal László, Bereczki Kata, Béres Pálma, Bodolóczki Linda, Bolla Rita, Brückner János, Csábi Ádám, Gosztola Kitti, Gyalog Eszter, Gyimesi Andrea, Hegedűs Anett, Hollós Ádám, Kendra Bea, Kroó Anita, Lakatos Áron, Maries István, Nádas Eszter, Nemes Márton, Peternák Anna, Takács Róbert, Tóth Angelika, Tóth Anna, Vasvári Márta, Zakar Viktória