1. Kis Magyar Metró Biennálé kiállítás meghívója.
Lakatos Áron: Palackposta

Áron, 21 éves

Lakatos Áron: Palackposta

A kiállításon szereplő munkák mindegyike, egy a budapesti metró mozgólépcsőinek reklámfeliratait közlő hanganyagra reflektál. Ezt a hanganyagot mindenki személy szerint értelmezve, más-más aspektusból közelítette meg.

Munkáim sörös palackok és azok átalakított címkéi, melyek a kiragadott szövegrészletek jelentésbeli változásaira, az értelmezésbeli különbségekre utalnak. Kis módosítással más jelentést, értelmet adhatunk ugyanannak a tárgynak illetve feliratnak.

Lakatos Áron: Palackposta

A kiállítás koncepciója szerint a kiállítótérben folyamatosan egy végtelenített szöveges hangfelvétel szól és minden munka ehhez kapcsolódik. A látogató számára a vizuális művek megértéséhez – szokatlan módon – ez az audio-vezérfonal jelenti a kulcsot.

A résztvevők a Magyar Képzőművészeti Egyetem Radák Eszter és Maurer Dóra osztályának diákjai: Antal László, Bereczki Kata, Béres Pálma, Bodolóczki Linda, Bolla Rita, Brückner János, Csábi Ádám, Gosztola Kitti, Gyalog Eszter, Gyimesi Andrea, Hegedűs Anett, Hollós Ádám, Kendra Bea, Kroó Anita, Lakatos Áron, Maries István, Nádas Eszter, Nemes Márton, Peternák Anna, Takács Róbert, Tóth Angelika, Tóth Anna, Vasvári Márta, Zakar Viktória