Viktória, 26 éves

Zakar Viktória: Emocionális megközelítés, olaj, vászon, 90x90cm

A hanganyag által kiváltott érzelmi reakcióra koncentráltam.
Egyszerű, közérthető megfogalmazás.
A hanganyag feszültséget kelt, akárcsak az embert nap mint nap folyamatosan bombázó információ rengeteg, a hirdetések, reklámok, zajok.
A figura egy ingerült/feszült lelkiállapotot ábrázol. Érzékszerveit bezárva próbálja megóvni magát a külvilágtól. Ellenállás. Menekülés.
Belefeszül a kép kereteibe. A háttér üresen hagyott, fehér vászon. A feszültség a figurában összpontosul. Kontraszt.
A fehér, homogén háttér azt a csendet, ürességet (nyugalmat) szimbolizálja, melyet csak akkor érezhetünk, ha befogjuk érzékszerveinket.

kapcsolódó oldalak: Randstad - Allianz Bank - Donna Leon - Jodi Picoult

A kiállítás koncepciója szerint a kiállítótérben folyamatosan egy végtelenített szöveges hangfelvétel szól és minden munka ehhez kapcsolódik. A látogató számára a vizuális művek megértéséhez - szokatlan módon – ez az audio-vezérfonal jelenti a kulcsot.

A résztvevők a Magyar Képzőművészeti Egyetem Radák Eszter és Maurer Dóra osztályának diákjai: Antal László, Bereczki Kata, Béres Pálma, Bodolóczki Linda, Bolla Rita, Brückner János, Csábi Ádám, Gosztola Kitti, Gyalog Eszter, Gyimesi Andrea, Hegedűs Anett, Hollós Ádám, Kendra Bea, Kroó Anita, Lakatos Áron, Maries István, Nádas Eszter, Nemes Márton, Peternák Anna, Takács Róbert, Tóth Angelika, Tóth Anna, Vasvári Márta, Zakar Viktória