Fluxus-performansz munkafüzet


NAM JUNE PAIK


Fluxus bajnokság / Fluxus Champion Contest

Az előadók körbeállnak egy, a színpadon elhelyezett nagy kádat vagy dézsát. Mindannyian a dézsába vizelnek. Pisilés közben mindenki a saját nemzeti himnuszát énekli. Ha valamelyik versenyző abbahagyja a pisilést, abbahagyja az éneklést is. Az utolsó éneklő előadó a bajnok.

1962


Prelűd / Prelude

Előadás előtt nézőtéri székeket kötöznek hátakra.


Fluxus hős vagy hősnő (Frank Trowbridge-nek) / Fluxus Hero Or Heroine (For Frank Trowbridge)

Pisilj a vonatsíneken és ezzel állítsd meg a vonatot.


Utcai zen / Zen For Street

Egy felnőtt félig lehunyt szemmel, lótuszülésben elhelyezkedik egy gyerekkocsiban, s egy másik felnőtt vagy gyerekek végigtolják egy bevásárlóközponton vagy egy csendes utcán.


Vonó-szvit / Dragging Suite

Madzagon húzz az utcán, lépcsőn vagy a padlón: nagy vagy kicsi babákat, babákat csupaszon vagy ruhában, törött, véres vagy új babákat, valódi férfit vagy nőt, hangszereket stb.


Atombomba-áldozat / Atom Bomb Victim

Két egyenruhás, gázálarcos férfi hordágyon cipel egy „atombomba-áldozatot”, egy nőt, akinek a fél teste durva sebekre és elváltozásokra, a másik fele pedig szex-tivornyára emlékeztetően van maszkírozva.


Mozgó színház / Moving Theater

Autókból és teherautókból álló fluxusflotta hajt a zsúfolt városban csúcsforgalom idején. Előre megbeszélt időpontban a sofőrök megállnak, leállítják a motort, kiszállnak, bezárják az ajtókat, kiveszik a kulcsot és elsétálnak.
1993 | munkafüzet | Fluxus/Paik / Fluxus könyvtár | Artpool | kereső