PLÁNUM ‘84

MŰVÉSZETI FESZTIVÁL AZ ALMÁSSY TÉRI SZABADIDŐKÖZPONTBAN

1984. november 9–14. Naponta 16–01 óráig


Fesztiválkoordinátor: Forgács Péter
Zenei rendező: Szemző Tibor
Kiállításrendező: Gyetvai Ágnes
Zenei manager: Mártha István

A Kortárs Művészeti Fórum megbízásából
rendezte az Ifjúsági Rendező Iroda


A PLÁNUM ‘84 nem kínál kevesebbet a látogatónak, mint azt, hogy hat nap alatt az Almássy téren találkozhat az új kortárs művészet – a kísérletezés kockázatát is vállaló – zenei, film, videó és képzőművészeti alkotásaival és műveikkel. Többek között olyan nagyszerű egyéniségek játékát élvezhetik, mint Frederic Rzewski, Jiri Stivin és Michael Fahres, vagy a „prehisztorikus zenét” játszó Chris Newman. A magyar zenei életet a fiatal generáció képviseli – a házigazda 180-as csoporttól kezdve a Gayan Uttejac Mandal együttesen át az Új Zenei Stúdióig –, amelynek művei most méltó mezőnyben bizonyítják új zenénk érvényességét, valamint alkotó- és előadóművészeink felkészültségét.

A zenei műsorok a nagyteremben, az átriumban és esetenként a kamarateremben lesznek, program szerint 18 órától 01 óráig. (Kivételt képez Erik Satie: Vexation című, 23 órán át hallgatható műve, amely 13-án 22 órakor kezdődik a III. emeleti tükörteremben.)

A képzőművészeti kiállítások 16 órától 24 óráig az I. és II. emeleten, valamint az átriumban láthatók.

Az Európai Minimál Zenei Központ (EMMP) kiállításai, zenei és videódokumentációja hallgatható és megtekinthető 16 órától 24 óráig a III. emeleten. Vezeti: Michael Fahres.

A BBS film-video programja folyamatosan kerül vetítésre a II. és III. emeleti videó-termekben, kétnaponta ismételve a több mint 15 órás műsort.


A 100 forintos napi jegyek kaphatók a Filharmóniában, a Színházak Központi Jegyirodáiban és a helyszínen
(Budapest, VII., Almássy tér 6.)
A Napijegy érvényes a PLÁNUM ‘84 minden zenei, képzőművészeti, film-videó programjára 16 órától 01 óráig.


Zenei linkek:
GlassPages - Philip Glass on the Web


Lásd még [„Festő” fn. dosszié]