english

JEGYZETEK_01 _02 _03 _04

A hálózati technológia – amely a felhasználók számára egy nyitott és szabadon fejleszthető publikációs rendszer – a teljes és független kifejezés lehetőségét igyekszik biztosítani kreatív használatának ismerői számára. Maga a kommunikációs rendszer egyfajta „bebarangolást” tesz lehetővé számunkra, felhasználók számára, egy saját közös virtuális világ birtokosaivá és valódi használóivá válhatunk, létrehozva egy különös szituációt, mely szimultán átívelve téren és időn komplex időtlenséget és végtelenséget sugároz. Az egymástól teljesen különálló tartalmak vegyes kontextust teremtenek, új csoportosítások, szokatlan kombinációk jöhetnek létre melyek a már meglévő „intézményesült” művészeti régiókat is új megvilágításba helyezhetik. Egyfajta emelőszerkezetként funkcionál ez a közeg, tetszés szerint mozgathatsz – emelhetsz be, vagy dobhatsz el – motívumokat, változtathatsz meg már kikristályosodott formákat.

A multimédia megkérdőjelezhetetlenül mindennapjaink részévé vált, sőt észrevehetetlenül és kiírthatatlanul injektálódott legalapvetőbb cselekvéseinkbe. A modern művészet a tudományhoz hasonlóan napjainkban már áthatja a hétköznapokat – anélkül, hogy a társadalom többsége mindennek tudatában lenne. A tempót mindig a tudományos és gazdasági szükségszerűség diktálja. A Művészet mindenütt jelen van: az utcán, a bankban, a metrón, az üzletben, az otthonodban. Egyetlen hely sem művészetmentes: a művészet szakadatlan háttérzajjá, környezetszennyezéssé válik.

Végtelenül fontos az interaktív média közösségteremtő szerepe, mely visszavonhatatlan nyomokat hagy maga mögött, saját törvényeket alkot, képes közös munkát reprezentálni egyfajta fiktív jövőt hoz létre, melynek én is aktív részese vagyok.