The Poipoidrom | Le Poïpoïdrome | Das Poipoidrom | A Poipoidrom

english | magyar | français

A Poipoidrom részei

Pre-poipoi

Az állandó alkotás előtere.

Poipoi

Kíváncsiak vagyunk a te aktív életedre, és arra, hogy ez milyen művészeti formával kapcsolatos. Ha legközelebb eljössz, hozhatsz egy fotót magadról munka közben.

Anti-poipoi

Kíváncsiak vagyunk, mit tudnál nyújtani e helyiség számára, mely a Közmondások Terme. Ilyesmiből tevődik össze egy nép bölcsessége. A Poipoiboltban (az előtted nyíló fekete helyiségben) megtalálhatsz minden anyagot, amire szükséged van.

Poszt-Poipoi

Kíváncsiak vagyunk, hogy ugyanazt érzed-e, amit mi, hogy a Poipoi (kék) és az Anti-Poipoi (okkersárga) közti ellentmondás meghaladásának (zöld) útja minden és mindenki számára a kreativitás. Ha igen, ezt illusztrálhatod is.

Poipoitár

Ez a Poipoitár. A te tájékoztatásodra szolgál, dokumentumokat tartalmaz a mi saját történelmi közelítésmódunkról, arra vonatkozólag, amit mi permanens alkotásnak nevezünk: kiindulva a (kék) Poipoi-ból, az (okkersárga) Anti-Poipoi-on át, a (zöld) Poszt-Poipoi-ig. Valamikor, valahogyan te is hozzáadhatsz valamit, hiszen ez az 1. sz. Reális Téridejű Poipoidrom most már mindnyájatoké.

Poipoi-műterem

Ez a hely nem más, mint a te műhelyed. Talán furcsa, hogy mennyire kicsi, viszont semmi sem akadályoz meg téged abban, hogy a saját otthonodban a Poipoi-műterem kiterjesztésének tekintsd. Egyébként semmit sem kell ahhoz "megtanulnod", hogy a Poipoidrom akcióiban és gondolati tevékenységében részt vehess. Amit tudsz, az elég. Ami nem azt jelenti, hogy meg kell elégedned ezzel. Bár a Poipoidrom nem alapul semmiféle speciális ismeretanyagra, nem is utasítja az ilyesmit vissza.

A tulajdonképpeni Poipoidrom

A Poipoiással szemben, ugyanúgy, mit mi, belélegezheted a rövidre zárt hosszú áramkörödből érkező információt, meditálhatsz, különféle módokat és eszközöket találhatsz ki, hogyan helyettesítenéd a mi javaslatainkat és tárgyainkat a te javaslataiddal és tárgyaiddal. Ne feledd, hogy a te saját otthonod a Poipoi-műterem kiterjesztésének tekinthető. És végső soron ki ne tudna beszerezni a maga környezetéből legalább egy tojást?


Illusztrációk: a "1/2 + 1/2 = filliou/pfeufer – Le [ou la] Poïpoïdrome à Espace-Temps Réel Prototype 00" c. katalógusból, Yellow Now, Liège, 1975)
A magyarázó szövegek a Fiatal Művészek Klubjában kifüggesztett eredeti gépelt lapokról valók (artpool-beke archívum)


1998 | Poipoidrom projekt | Artpool | kereső