Tóth Károly

ZEROGLAB IS an independent art-lab in Rotterdam

Egy független művészeti laboratórium, a ZEROGLAB

Károly Tóth / Zeroglab in Artpool P60, 2006.

A presentation about the institution and the projects. • [...] “For a long time now I’ve been thinking about where an idea that has not yet completely crystallised in the form of ready images or words comes from, but has only sprouted, almost without form. By and large this was my motivation when I launched the Nanofestival. [...] What I had thought was only of interest to me turned out to be at least as important for people in completely different parts of the world. This encouraged me and I organised another two festivals, the material of which I entered in a database and published on the internet.”

Előadás az intézményről és a projektekről. • [...] „régóta foglalkoztat, hogy miből is jön létre egy ötlet, ami még nem kristályosodik ki teljesen kész képekben vagy szavakban, hanem csak mint csíra létezik majdnem forma nélkül. Nagyjából ezektől a motivációktól vezetve hirdettem meg a Nanofesztivált. [...] Amiről azt gondoltam, hogy csak engem érdekel, arról kiderült, hogy a világ teljesen különböző részein élő embereket is legalább annyira foglalkoztatta mint engem. Ezen felbátorodva, még két másik fesztivált is rendeztem, melyeket egy adatbázisban feldolgoztam és publikáltam az interneten.”

Károly Tóth / Zeroglab in Artpool P60, 2006.

The plan for the New Hungarian Parliament. The first plans were presented in Artpool in 2003. Project completed by 2030 at the latest. A multifunctional building must be constructed in the place of the old parliament building. It is envisioned that the new parliament will function as a shopping center, an amusement park and a political nerve center.

Az Új Magyar Parlament terve. Az első tervek az Artpoolban lettek bemutatva 2003-ban. Kivitelezés: legkésőbb 2030. A régi parlament helyére egy többfunkciós épületet kell csinálni. Az új parlament bevásárlóközpontként, vidámparkként és politikai idegközpontként müködne.