INTERMEDIA Induktív csomópont


Farkas Roland

Etető
1999., madáretető (19,5x 14 x 10 cm); LCD monitor, alumínium létra

Átélted már a tökéletes megfigyelő szerepét? A beavatás élményét a Csillagok háborúja (1) (2) és a Wiszkis rabló által? Ki a megfigyelt és ki a megfigyelő? Vajon a megfigyelő a megfigyelt és a megfigyelt a megfigyelő!? Képzeld el, hogy kavics vagy a cipőben, vagy azt, hogy egy kavics vagy a többi kozott. Végezz nehéz fizikai munkát egy gyárban, este barokk kastélyodban pihenj meg. Gyönyörködj Rubensben, Degasban vagy Dolly Busterban. Mi az érdekesebb a művészet vagy a női öltöző? Tarts távolságot, légy gyanakvó! Viselkedj úgy mint Alice Csodaországban. Válts bérletet a villamosra és karcolj meg egy vadiúj BMW-t... Nem vagyok épp itt, de figyelek!

Farkas Roland egyetértésével szövegét szó-linkekkel kiterjesztettem a világhálóra, igy a szavak jelentéseire behozott külső lapok új kontextusokat generálnak, amitől a szöveg egyrészt tartalmilag felerősödik, másrészt (innen nézve) a lap a háló részévé válik.

Mint "egy kavics vagy a többi között", ha a virtuális térben véletlenül még két másik azonos nevű személyre is rálapozok. (1) (2) Te tudod, hogy melyik vagy, de én egy multiplex személyiségnek (MUD) is gondolhatlak. (Galántai György)


[intermédia] [induktor] [induktor1] [csomópont] [lapozás]


[kontextus projekt] [aktuális események] [Artpool] [kereső]