2000 - A VÉLETLEN ÉVE AZ ARTPOOLBAN
(a véletlen: csak a valamihez képest és a valamin túl lehetséges)

Agyféltekék harca
szeptember 29., péntek, 11.27 [origo]

Próbálja ki, milyen érzés agyféltekéinek "párviadala" egy egyszerűnek tűnő feladat megoldásakor!

Mondja meg a színét a következő szavaknak, de ne a szavakat olvassa fel!Az agy jobb féltekéje megpróbálja a színt kimondatni, ellenben a bal általában maguknak a szavaknak a kiejtését erőlteti.

Ugyanezen a napon újabb III/III-as dokumentumokat hozott az Artpoolba a "Festő" (Galántai György megfigyelési) dossziéból Sasvári Edit művészettörténész. Ezek a most először látott iratok tették tanulmányi kiállítássá az Artpool P60-ban két hét múlva nyíló, még munka alatt lévő "Folytatott művészet" c. kiállítást.

A két különböző információ egybeesésének van még egy másik asszociatív műtárgyértelmező következménye is: Az "Agyféltekék harca" tudományos és a "Festő" dosszié politikai szemléletű megfigyelései felidézik a "Horgászok" dosszié és Galántai György "Az első és második jelzőrendszer helytelen összekapcsolása" címmel készített "művészet-politikai-tudományos" munkáját.Ez a "konkrét költészeti" munka Najmányi László "Vak szimultán" című 1974-es előadásához készült. Különös, hogy ebben a kontextusban még az előadás címe is új életre kel. A mai napi véletlen "vak szimultán" (mint vak-véletlen), vagy egybeesés, más szóval koincidencia, a 70-es évek művészeti érzékenységének egyik fő szempontja, amit Beke László "Véletlennaplójában" jegyez le.

Galántai György - életrajz - koncept munkák

[2000] [véletlen éve] [napló] [séta] [aktuális események] [Artpool] [kereső]