english

K55 – AMT (Alternatív Művészeti Tér) az Artpool Művészetkutató Központ projektje

2011. július 22 - 31.,  Kapolcs, Kossuth utca 55 - Galántai ház

fluxus (sport) esetek

személyes holarchia - holonikus ember - installáció - délután hattól nyolcig

http://www.artpool.hu/lehetetlen/realizmus/videk.html

futball (Attalai Gábor, Komoróczky Tamás, Richard Kostelanetz, Lakner László) tenisz, ping-pong (Julius Koller, Milan Adamčiak, George Maciunas) buborék (Perneczky Géza) lengőteke (BMZ / Baji Miklós Zoltán)
céllövészet (Erik Andersen, Ben Vautier) kerékpár (Arman, Marcel Duchamp, Shigeko Kubota, Jean Tinguely) motorkerékpár (Chris Burden)
sakk (Altorjay Gábor, Erdély Miklós) játék (Maurer Dóra, Jeney Zoltán)
munkaeszköz (Galántai György, Lakner Antal)


[napenergia]
           


Galántai György hangszobra:
Engedem, hogy ugráltass, 1985

meghívó 1 / hátoldal | meghívó 2 / hátoldal

http://www.artpool.hu/Fluxus/workbook/

klasszikus fluxus partitúrák

Ay-O: Szivárvány No. 1 zenekarra - Szappanbuborékokat fújnak különféle fúvós hangszerekből. A karmester pálcájával kipukkasztja a buborékokat. (1965)

ERIC ANDERSEN: Opera-instrukció - 1963. december 11-én: Ülj le este 7.00 és 8.03 között (dán idő szerint), és gondolj azokra, akik világszerte épp ugyanezt teszik. (1961)

ROBERT BOZZI: Választás 12 - Két csapat előadó küzd egymással: szemközti oldalak felől tolnak egy zongorát. (1966)

GEORGE BRECHT: Eseménykotta - Készíts elő vagy vegyél észre egy eseményt. - Kottázd le, majd valósítsd meg. (1966)

ALBERT M. FINE: Fagylalt-darab - Az előadó vásárol egy tölcsér fagylaltot, majd - a) megeszi, vagy - b) odaadja egy idegennek, vagy - c) megvárja, amíg teljesen elolvad, majd megeszi a tölcsért, vagy - d) a darab befejeztével vásárol egy újabb tölcsér fagylaltot. (1966)

DICK HIGGINS: Konstelláció No. 4 - Zajt keltenek. A felhangzó zaj egy jól kivehető kezdő hangból és elhalásából áll (mint amikor megpendítenek egy húrt, megütnek egy gongot, harangot, rohamsisakot vagy tömlőt). A maga zaját mindegyik performer ügyesen és a többi zajjal nagyjából egy időben szólaltatja meg. Mindegyik zaj csak egyszer hangzik fel. (1966)

BENGT AF KLINTBERG: 4. ének (Köszöntőkórus) - Egy körülbelül száz főből álló társaság kimegy az erdőbe napfelkeltekor, felmásznak a fák tetejére és egy köszöntőkórust énekelnek-kiáltoznak. (1966)

MILAN KNÍŽÁK: Vasárnapi eset - Egy seprűt (vagy valami mást) kötnek egy háromméteres madzag végére, aztán végighúzzák a forgalmas vasárnapi utcákon. (1965)

ALISON KNOWLES: Odaadási utasítás - Találj valami tetszetőset az utcán, és add oda valakinek. Vagy találj különféle dolgokat, csinálj belőlük valamit, és azt add oda. (1963)

TAKEHISA KOSUGI: Organikus zene - Lélegezz, vagy fújj meg valamit annyi alkalommal, ahányszor az előadás előtt elhatároztad. Minden alkalommal szívd be, tartsd bent és fújd ki a levegőt. Hangszereket is használhatsz. (1965)

GEORGE MACIUNAS: Karmester-szóló - A karmester belép, és mélyen meghajol a közönség felé. Lehajolva marad, miközben a kezével padlómagasságban különféle műveleteket végez: cipőt köt, zoknit igazít, ronggyal cipőt töröl, kis maszatokat szed fel a padlóról stb. Az előadás akkor ér véget, amikor a karmester felegyenesedik és kimegy. (1965)

LARRY MILLER: 200 yardos gyertyás vágta - Minden futó egy égő gyertyát visz magával. Ha a láng elalszik, meg kell állniuk meggyújtani. Semmit nem vihetnek magukkal, hogy védje a lángot. (1970)

YOKO ONO: Fal-darab zenekarra Yoko Ononak - Üsd a falat a fejeddel. (1962)

NAM JUNE PAIK: Vonó-szvit - Madzagon húzz az utcán, lépcsőn vagy a padlón: nagy vagy kicsi babákat, babákat csupaszon vagy ruhában, törött, véres vagy új babákat, valódi férfit vagy nőt, hangszereket stb. (1962)

TOMAS SCHMIT: Sanitas No. 79 - A közönséget busszal jó messzire szállítják, egy elhagyott helyen kirakják őket, és a busz üresen tér vissza. (1962)

MIEKO SHIOMI: Darab kis pocsolyára - A darabot több előadó hajtja végre. Mindegyikük a pocsolya körül helyezkedik el. Mindegyikük a magában elhatározott ritmus szerint leguggol-feláll, miközben a pocsolya felszínét nézi. (1964)

BEN VAUTIER: Parancsok - A színpadon lévő asztalnál ülő előadó parancsokat ad – pl. "állj fel!", "szaladj!", "ugorj!" stb. – a közönség közé ültetett húsz másik előadónak. A közönség bekapcsolódhat. (1964)

http://www.artpool.hu/Fluxus/Friedman/Fluxushu.html

meghívó 1 / hátoldal | meghívó 2 / hátoldal

Újkapolcs Galéria

K55> 2009 | 2010 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019

K53> 2020 | 2021