AZ ARTPOOL MŰVÉSZETKUTATÓ KÖZPONT KIADVÁNYAI

Artpool Füzetek
Katalógusok, művészeti kiadványok
Más cserekiadványok
On line publikációk


Katalógusok, művészeti kiadványok


NETWORKER CONGRESS, ARTPOOL BUDAPEST, (Artpool, 1992, A/5, 24 oldal, fénymásolat)

A Decentralizált Hálózati Világkongresszus budapesti ülésének katalógusa, a faxakció pontos leírásával Galántai György egy 1989-es szövegével és sok fotóval. Cserekiadvány.


FLUX FLAG, Fluxus Zászló, (Artpool, 1992, A/4, több színű, és szines fénymásolat, 94 lap, 100 számozott példány.)

Az 1992-es Budapesti Őszi Fesztiválon rendezett szabadtéri kiállítás dokumentációja. A kiadványt Galántai György tervezte és kivitelezte, a művészek dokumentumainak és a fluxus zászlókról készült fotók felhasználásával.

Cserekiadvány.


FLUXMOST, (Artpool,1993, A/4, ofszet)

Egy tervezett fluxus újság nulladik száma, 4 oldal. A terv szerint ez az újság követte volna az Artpool fluxus évének eseményeit.

Cserekiadvány.


NETWORKER POST, Hálózati Posta, (Artpool,1992-93, A/4, fénymásolat, 150 példány.)

100 művész 100 bélyeglapja, címlistával, dossziéban.

A Művészbélyeg Múzeum cserekiadványa.


IDENTITY IN DIVERSITY, Azonosság a másságban,(Artpool, 1993, A/5, 38 oldal, fénymásolat, 100 példány)

Konkrét költészeti projekt (wordworldwork). Ha azt gondoljuk pl., hogy a világ azért nem esik részeire, mert a legtávolabbi dolgok is legalább egy elemükkel összekapcsolhatók, akkor ezt próbáljuk ki valamivel: például a nyelvvel. (A négy égtájról egyértelműen gondolhatjuk, hogy a legtávolabb vannak egymástól: négy különböző végtelenben, viszont egymáshoz 90 vagy 180 fokkal viszonyulnak, ez a közös.) Ha a négy égtáj: ÉSZAK, KELET, DÉL, NYUGAT szavakat bármely nyelven megpróbáljuk úgy keresztbeírni, hogy egy betű azonos legyen, a négy szó egy kompakt alakzatot fog kiadni. (Ugyanezt megpróbálhatjuk a világnézetekkel is...)

Cserekiadvány.


NETWORKER BRIDGE (Artpool, 1994, A/5, több színű fénymásolat, 100 példány.)

Jóskártya: 64 művész 64 kártyalapja. A kiadvány úgy keletkezett, hogy Galántai György a Networker Post lapokról kiválasztotta azokat a bélyegképeket, amelyek jelentése a jóskártyán is működik. (Ebből az derült ki, hogy a jó-ság rendszerfüggetlen.) [web-adaptáció]

Cserekiadvány.


POLYPHONIX 26 (Artpool, 1994, A/4, 16 oldal, ff, ofszet)

Az Artpool és a Polyphonix Association (Párizs) által szervezett Hangköltészeti Fesztivál katalógusa, a résztvevő művészek életrajzával és fotójával.

Ára 100 Ft, ill. cserekiadvány.


SAJNOS ISTVÁN SZÖVEGEI (Artpool, 1995, A/5, 44 o. ff, fénymásolat)

A címhez tervezett kiállításra az Artpool egy midenkihez/bárkihez szóló felhívást adott ki, melyre 51 pályázó 267, a kiírásnak megfelelő sajnos szöveget küldött be, a kiadvány ezt tartalmazza.

Ára 150 Ft, ill. cserekiadvány.


VIDEÓ-EXPEDÍCIÓ A PERFORMANSZ-VILÁGBAN (Artpool, 1995, A/4, 32 o., ofszet)

A performansz-video fesztiválok katalógusa és a performansz év összefoglalója, a bemutatott videók leírásával, adataival, fotókkal, névmutatóval, a témával foglalkozó pár szakértő rövid bevezető gondolataival.

Ára 200 Ft, ill. cserekiadvány.


GALÁNTAI - ÉLETMUNKÁK (Artpool-Enciklopédia Kiadó, 1996, B/5, 320 oldal, ofszet, 1500 számozott példány, ebből 300 preparált és szignált. ISBN 963 8477 16 4)

A kétnyelvű (magyar-angol) könyvet, amely egyben az 1993-as Ernst Múzeumi kiállítás katalógusa, 432 fekete-fehér és 75 szines kép teszi szemléletessé. Galántai György tervezte, szerkesztette, és kivitelezését művezette.

A bevezető szöveget Perneczky Géza irta. A befejező rész Galántai „interaktív” életrajza, a főrészben 13 témában újrainduló naplója található. A kiadvány nemcsak a művész 25-évi tevékenységének dokumentuma, hanem egy sajátos közép-kelet-európai kultúrkórképet is érzékeltet, amit a személyiség, az identitás, a feladatok keresésében sejtet. Galántai önmagának feltett kérdéseire adott válaszaiban az alkotó-technikák és túlélési technikák széles spektrumával ismerkedhetünk meg, amit végül maga a művész tesz emlékké, azáltal, hogy kisétál belőle.

Ára 2900 Ft, ill. cserekiadvány.

Az Életrajzi fejezet megtekintése (pdf)


MÁS CSEREKIADVÁNYOK (munka alatt)

(képeslapok, bélyeglapok, duplumok, stb)

<>