AZ ARTPOOL MŰVÉSZETKUTATÓ KÖZPONT KIADVÁNYAI

Artpool Füzetek
Katalógusok, művészeti kiadványok
On line publikációk


Artpool füzetek

Az Artpool oktatási segédanyagként eddig megjelent fordításai (kaphatók az Artpoolban)


Ken Friedman: Fluxus 1992 (Artpool, 1993, 20 o.)

A fluxus mozgalom közismert elméleti emberének és fluxus művésznek tanulmánya a fluxus történetéről és a mozgalomban résztvevő művészekről

Ára: 60 Ft

[online változat]


George Maciunas: Írások, diagramok (válogatta: Szőke Annamária) (Artpool, 1993, 24 o.)

A fluxus „pápájának”, a fluxus kiötlőjének manifesztuma a neodadáról, a fluxus történeti fejlődését és más avantgard irányzatokhoz való viszonyát bemutató híres diagramjai, valamint Larry Miller Maciunasszal készített 1978-as interjúja.

Ára: 70 Ft

[online változat]


Válogatás Ben Vautier írásaiból
(Artpool, 1993, 36 o.)

Válogatás a fluxus francia fenegyerekének irásaiból, kiáltványaiból, fluxus darabjaiból, valamint egy 1973-as amszterdami retrospektív kiállítás kapcsán készült interjú szövege.

Ára:100 Ft

[online változat]


Network utópiák. A mindenütt levés művészete. Részletek az 1993-as On Line szimpozium anyagából (Artpool, 1993, 16 o.)

Robert Adrian X, Heiko Idensen, Bernhard Siegert, Karel Dudesek és Ludwig Seyfarth írása.

Ára: 50 Ft

[online változat]


Hangköltészet (antológia, szerkesztette és a bevezető tanulmányt írta: Szkárosi Endre) (Artpool, 1994, 42 o.)

Steve McCaffery, F. T. Marinetti, Hugo Ball, Fortunato Depero, Francesco Cangiullo, Kurt Schwitters, Mimmo Rotella, Bernard Heidsieck, Henri chopin, Arrigo Lora Totino, Dick higgins, Demetrio stratos, Enzo Minarelli, Paul Dutton, Bob Cobbing és Sten Hanson írásai.

Ára: 100 Ft

[online változat]


Allan Kaprow: Assemblage, environmentek & happeningek (szerkesztette és az utószót írta: Szőke Annamária) (Artpool, 1996, 42 o.)

A ‘45 utáni művészet elméletének egyik alapvető írása, a happening névadójának 1966-ban megjelent, ma már könyvritkaságnak számító könyvéből.

Ára: 120 Ft

[online változat]


Hypertext + Multimédia (szerkesztette és az utószót írta: Sugár János. A szövegeket fordították: Ivacs Ágnes és Bartha Gabriella) (Artpool, 1996, 64 o.)

Az Artpool füzetek legújabb száma a téma klasszikusainak (V. Bush, Ted Nelson, G. P. Landow és mások) „történelmi jelentőségű” írásait tartalmazza magyar fordításban, valamint a hypertext (Landow cikkéhez kapcsolódó) részletes bibliográfiáját és kronológiáját.

A 2. javított kiadás ára: 380 Ft

Az Artpool lapján közölt online változat jegyzetek fejezetéről elérhetők a fordítás alapjául szolgáló angol szövegek, valamint az egyes szerzők is.