1973. június 24 - július 7. - Beke László, Erdély Miklós, Jovánovics György, Legéndy Péter, Major János, Pauer Gyula és Szentjóby Tamás kiállítása, eseményei.

„Balatonbogláron is állítottam ki olyan konstrukciót, ami a tilossal foglalkozott.
A művészettörténészek gyakran arra gondolnak, hogy ez a három „T”-vel kapcsolatos, a tiltott, tűrt, támogatott, „t” betűjével kapcsolatos fogalom. Nyilván arra is vonatkozik, de az alapeszme egy esztétikai rendszerben van, méghozzá az állam és az egyház által megállapított tilosra vonatkozik. Nem az aktuális, szocialista vagy ún. szocialista államrend és annak egyháza által felállított rendjében, hanem világméretekben. Nekem az volt fontos, hogy megnevezzem ezt a területet, a tilos területét, és azt ajánljam, hogy legyen a dolog tilos, mert hiszen számunkra kimutathatóan mindig is az volt a művészet.

Balatonbogláron, az oltár helyén egy A 4-es írólapra apró betűkkel felírtam azt, hogy Légy tilos! Egy kordont húztam elé, így a publikum, amikor odaérkezett, nem tudta elolvasni, mert olyan messze volt a szöveg. Tehát ahhoz, hogy ezt valaki el tudja olvasni, át kellett másznia a korláton, és amikor átmászott a korláton, akkor azt olvasta, hogy Légy tilos!

Tehát pontosan azt olvasta el, amit elvégzett, átlépte a korlátot.” (Interjú St. Auby Tamással, 1998)

Szentjóby Tamás: Légy tilos!

1973. július 1. - a kiállítás kiegészül Erdély Miklós, Jovánovics György, Major János munkáival: Erdély Miklós-Jovánovics György-Major János: Major János kabátja, Major János mint élő síremlék, Jovánovics György „Fal”.

1973. július 7. - Filmvetítések: Ajtony Árpád, Bódy Gábor,Csákó Mihály, Dobos Gábor, Donáth Péter, Háy Ágnes, Kőrösi Zsuzsa, Najmányi László, Novák Márk, Pór György - Erdély Miklós kiegészíti a kiállítást Isten pici c. művével, melyet másnap a kápolna mennyezete alá függesztenek és egész a kápolna bezárásáig ott maradt.