[english]

FELHÍVÁS

„A VÉLETLEN JÖVŐ” című

hálózati konstrukció elindításához

A világ minden művésze és nem-művésze, fel van kérve arra, hogy - ha érti, hogy miről van szó - vegyen részt a projektben.

A projektnek NINCS TÉMÁJA,

(csak címe: „A VÉLETLEN JÖVŐ” c. hálózati konstrukció elindítása) ezért minden résztvevő - a számára akkor - a legfontosabb információt, ill. dokumentumot kell, hogy elküldje.

A résztvenni szándékozó tegye megfontolás tárgyává, hogy a múlt és a jövő szerinte hogyan - és milyen mértékben - határozza meg a jelent.

A projekt 2000 január 1.-től december 31.-ig tart.

A feldolgozás szempontjai: a feladás és megérkezés ideje, a küldemény tartalma, az aznapi művészeti-, tudományos- és/vagy politikai-, (helyi és/vagy - világ-) eseménnyel, az előző, az aznapi és/vagy a következő más küldeménnyel való véletlen egybeesések.

A résztvevők információi, a feldolgozás által mint molekulák az „őslevesben” szabad (véletlenszerű) mozgásuk közepette megtalálják a maguk költői értelemben vett „geometriai helyüket”, ezáltal az önösszeszerelő költészet (a véletlen történet) részeivé válnak.

A projekt kiállítások és véletlen események formájában az Artpool P60 kiállítótérben kap nyilvánosságot. Egyidejűleg véletlen-napló készül az interneten.

Hálásan köszönöm Erdély Miklósnak az „önösszeszerelő költészet” és Beke Lászlónak a „véletlen napló” kifejezéseket / másold le és add tovább a legjobb barátaidnak / üdvözöl: Galántai György